• „Festivalul Dapyx Medgidia“ 3-то издание, Меджидия, Румъния. Взехме участие в зрелищната възстановка на битката при Адрианопол и получихме много похвали от домакините.
  • На 1-ви юни 2019 г., Сдружение за антични реконструкции „Мос Майорум Улпие Сердице“ участва в откриването на информационно-образователения център на територията на Античен културно-комуникативен комплекс „Сердика“. По поръчка на Регионален исторически музей – София, ние проектирахме и оформихме интериора на този детски център. На 17 септември там предстои да бъде отворена и постоянна експозиция на реплики на предмети от бита на древните жители на Сердика, както и екипировка и оръжия на римските легионери от ранната и късна античност.
  • На четвъртото издание на античния фестивал „Марцианопол – животът в древния град“ /08 юни 2019 г/ представихме християнска литургия от късната античност и погребение на готски вожд:
  • Панаир на туристическите забавления и атракции – НАР Кабиле 22 юни, 2019 г. и нашето традиционно участие там.
  • На 29 юни Сдружението организира второто издание на събитието „Антични моменти край крепостта Боровец“ до с. Разлив, където демонстрира възстановка на сблъсъците между римляни и готи през IV век.
  • На 13 юли в археологическия резерват Никополис ад Иструм, Сдружението организира и проведе четвъртото издание на фестивала „Нике – играта и победата“, посветено изцяло на късната античност по нашите земи. Около 2000 посетителите наблюдаваха езически германски ритуал за плодородие, арианска литургия, късноантична сватба, църковен диспут, битки и готско погребение. Събитието бе открито от кмета на град Търново – Даниел Панов, който подчерта, че фестивалът за кратко време е успял да се утвърди като познато събитие в страната и има голяма роля за увеличения туристически интерес към Никополис ад Иструм и изобщо – към Велико Търново.
  • На 21-22 септември 2019 ние организирахме първият античен фестивал в София – „Сердика е моят Рим“, който събра над 150 реконструктори и занаятчии от България, Румъния, Унгария, Австрия и Естония. Партньори на събитието бяха Столична община и Регионален исторически музей – София, а проектът бе финансиран от Програма „Култура” на Столична община. Целта на този фестивал беше да популяризира реставрираните антични обекти в сърцето на града: Археологическият парк „Западна Порта на Сердика“ и „Античен културно-комуникационен комплекс Сердика“ , които благодарение на Столична община придобиха нов облик през последните години. Историческите реконструкции, представени през тези два дни, бяха посетени от над 3000 столичани и гости на града, които се запознаха с богатото културно-историческо наследство на София от времето на античността.